Fundashon Bon Intenshon

Fundashon Bon Intenshon (Stichting met de Goede Bedoeling), gevestigd op Curaçao, werd opgericht in 1990 en is mede-organisator en sponsor Curaçao North Sea Jazz Festival.

Sedert haar oprichting heeft Fundashon Bon Intenshon, vanuit een sociale en maatschappelijke betrokkenheid meerdere projecten gesteund op het gebied van onderwijs, cultuur, sport, armoedebestrijding, zorg en toerisme. Het accent van steun ligt daarbij m.n. op het terrein van creëren van betere kansen voor jongeren in achterstand situaties. Daarnaast is d.m.v. gerichte publicitaire campagnes, geïnvesteerd in het overbrengen van een positieve kijk op de werkzame en talentvolle Antillianen binnen het Koninkrijk.

De campagne waarbij de Fundashon Bo Intenshon vanaf het seizoen 2008-2009 hoofdsponsor is van de Eredivisie voetbalclub NEC is, naast promotie van Curaçao, mede bedoeld als opleidingsplatform voor vele talentvolle Antilliaanse jeugdspelers en trainers. Inmiddels zijn vier jeugdspelers in opleiding en lopen thans drie trainers stage bij NEC. Vanuit NEC wordt op reguliere basis expertise geleverd om op structurele wijze het (jeugd-) voetbal op de Nederlandse Antillen naar een hoger niveau te tillen.

De campagne waarbij de Fundashon Bon Intenshon, in samenwerking met Mojo Nederland en Does Travel & Cadushi Tours, het Curaçao North Sea Jazz Festival organiseert, sluit aan op voorgaande trajecten. Hiermee wordt het eiland Curaçao in al haar aspecten op een bijzondere manier onder de aandacht van de internationale muziekliefhebbers gebracht